Country Solidari

Country (també anomenat country & western o música campirana) és un gènere musical sorgit als anys 1920 a les regions rurals del Sud d’Estats Units i les Marítimes de Canadà i Austràlia. En els seus orígens, va combinar la música folklòrica d’alguns països europeus d’immigrants, principalment Irlanda, amb altres formes musicals afroamericanes ja arrelades a Amèrica del Nord, com el blues, el bluegrass i la música espiritual i religiosa, com el gospel.

El terme country va començar a ser utilitzat en els anys 1950 en detriment del terme hillbilly, que era la forma en què es coneixia fins llavors, acabant de consolidar-se el seu ús en els anys 70.

El country tradicional, es tocava essencialment amb instruments de corda, com la guitarra, el banjo, el violí senzill (fiddle) i el contrabaix, encara que també intervenien freqüentment l’acordió (d’influència francesa per a la música cajún), i l’harmònica. En el country modern s’utilitzen sobretot els instruments electrònics, com la guitarra elèctrica, el baix elèctric, els teclats, el dobro, o la steel guitar.

Castelldefels rebrà el pròxim dissabte 6 de maig a la Sala Margarida Xirgu a les 21h, el grup de música country Jeb Andrews Foundation.

El cost del catxet dels artistes, es destina integrament a l’associació AFANOC per ajudar als nens i nenes amb càncer i a les seves famílies.

Teniu ja les vostres entrades?

Comprar entrades

Check Also

El circ acrobàtic arriba al Teatre Plaza de Castelldefels

Diumenge 8 d’octubre de 2017 a les 20h arriben al Teatre Plaza de Castelldefels, el …