Country Solidari

Country (també anomenat country & western o música campirana) és un gènere musical sorgit als anys 1920 a les regions rurals del Sud d’Estats Units i les Marítimes de Canadà i Austràlia. En els seus orígens, va combinar la música folklòrica d’alguns països europeus d’immigrants, principalment Irlanda, amb altres formes musicals afroamericanes ja arrelades a Amèrica del Nord, com el blues, el bluegrass i la música espiritual i religiosa, com el gospel.

El terme country va començar a ser utilitzat en els anys 1950 en detriment del terme hillbilly, que era la forma en què es coneixia fins llavors, acabant de consolidar-se el seu ús en els anys 70.

El country tradicional, es tocava essencialment amb instruments de corda, com la guitarra, el banjo, el violí senzill (fiddle) i el contrabaix, encara que també intervenien freqüentment l’acordió (d’influència francesa per a la música cajún), i l’harmònica. En el country modern s’utilitzen sobretot els instruments electrònics, com la guitarra elèctrica, el baix elèctric, els teclats, el dobro, o la steel guitar.

Castelldefels rebrà el pròxim dissabte 6 de maig a la Sala Margarida Xirgu a les 21h, el grup de música country Jeb Andrews Foundation.

El cost del catxet dels artistes, es destina integrament a l’associació AFANOC per ajudar als nens i nenes amb càncer i a les seves famílies.

Teniu ja les vostres entrades?

Comprar entrades

Check Also

Dilluns 18 desembre inici venda nova temporada

Esteu preparats? Dilluns 18 de desembre de 2017, comença la venda d’entrades per a la …