Cinema mut amb música en viu

Divendres 17 de febrer a les 21h, a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels, gaudirem d’aquest clàssic de tots els temps musicat en directe pel mestre Josep Maria Baldomà, compositor i especialista en acompanyament de cinema mut. Aquesta activitat es realitza habitualment a la Filmoteca de Catalunya.

La idea de combinar les imatges amb so gravat és gairebé tan antiga com la cinematografia en si, però fins a finals dels anys 1920, la majoria de les pel·lícules eren sense so.  L’era del cinema sense so, sovint, és referida com a “L’edat de la pantalla de plata”.

A la pel.lícula Johnny Gray (Buster Keaton) és maquinista en un estat del Sud i té dos grans amors: una noia (Anabelle) i una locomotora (La General). L’ Any 1861, en esclatar la Guerra de Secessió, Johnny intenta allistar-se, però l’exèrcit considera que serà més útil treballant en la rereguarda. No obstant això, Anabelle creu que és un covard i el rebutja. El maquinista només podrà demostrar el seu autèntic valor quan un comando nordista infiltrat en les línies confederades robi “La General” i rapti a Anabelle. Johnny no dubtarà un segon a pujar-se a una altra locomotora i perseguir als ianquis per recuperar les seves dues estimades.

Check Also

2a edició del Cicle de Teatre Amateur de Castelldefels

El Teatre Plaza de Castelldefels per segon any consecutiu, possa en marxa una la 2a …