Cinema mut amb música en viu

Divendres 17 de febrer a les 21h, a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels, gaudirem d’aquest clàssic de tots els temps musicat en directe pel mestre Josep Maria Baldomà, compositor i especialista en acompanyament de cinema mut. Aquesta activitat es realitza habitualment a la Filmoteca de Catalunya.

La idea de combinar les imatges amb so gravat és gairebé tan antiga com la cinematografia en si, però fins a finals dels anys 1920, la majoria de les pel·lícules eren sense so.  L’era del cinema sense so, sovint, és referida com a “L’edat de la pantalla de plata”.

A la pel.lícula Johnny Gray (Buster Keaton) és maquinista en un estat del Sud i té dos grans amors: una noia (Anabelle) i una locomotora (La General). L’ Any 1861, en esclatar la Guerra de Secessió, Johnny intenta allistar-se, però l’exèrcit considera que serà més útil treballant en la rereguarda. No obstant això, Anabelle creu que és un covard i el rebutja. El maquinista només podrà demostrar el seu autèntic valor quan un comando nordista infiltrat en les línies confederades robi “La General” i rapti a Anabelle. Johnny no dubtarà un segon a pujar-se a una altra locomotora i perseguir als ianquis per recuperar les seves dues estimades.

Check Also

El circ acrobàtic arriba al Teatre Plaza de Castelldefels

Diumenge 8 d’octubre de 2017 a les 20h arriben al Teatre Plaza de Castelldefels, el …