Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

HALKA

diumenge, 8 octubre'17, 20:00

20€

Navegació d'Esdeveniment

castelldefels teatre plaza barcelona

Amb el nom de “halka” es fa referència, al Marroc, al cercle que les multituds formen en espais públics, com una gran plaça, al voltant de predicadors, xarlatans o bé contacontes, acròbates o cantants que ofereixen una mostra del seu art. Potser es podria aplicar el terme al mateix públic que, al Teatre Plaza de Castelldefels, encerclarà els artistes del Groupe acrobatique de Tanger, una formació que ha aconseguit, conjuminar la tradició i la contemporaneïtat.

El propòsit principal d’aquest col·lectiu artístic amb unes habilitats extraordinàries és mantenir viva la tradició de l’acrobàcia marroquina que té el seu epicentre a la ciutat de Tanger, i més concretament, a les platges de la ciutat. La cultura popular és al cor d’un projecte artístic que utilitza a bastament la música i el cant, que acompanyen els moviments impossibles dels artistes. El seu art és fruit del talent, de conrear la tècnica i de llargues hores de pràctica, sí, però també té un vessant fortament espiritual, ja que el pare de l’acrobàcia marroquina és, precisament, un sant sufí que va viure al segle xv, Sidi Ahmed, també conegut amb el nom de Moussa.
La companyia, es caracteritza per mantenir viva i en un estat de salut envejable la tradició acrobàtica del Marroc, però combinant-la amb el bo i millor de l’escena contemporània europea.

Música, cants, acrobàcies espectaculars i unes piràmides humanes que generen vertigen són alguns dels llenguatges amb els quals aquesta companyia, nascuda sobre la sorra d’una platja l’any 2003, ens parla sobre les contradiccions entre el que és sagrat i el profà, mentre es pregunta, sempre amb una nota d’humor, sobre la llibertat, el gènere o unes fronteres geogràfiques i culturals que, amb el seu art, ells s’encarreguen de fer saltar pels aires.

Durada espectacle: 55 minuts
Direcció GAT: Sanae El Kamouni
Creació musical: Xavier Collet

Comprar online

Detalls

Data:
diumenge, 8 octubre'17
Hora:
20:00
Cost:
20€
Esdeveniment Category: